Formu Doldurun Sizi Arayalım!

Projelerimizi gezmek ve detaylı
bilgi almak için formu doldurun,
hemen sizi arayalım.

KVKK Metinlerimizi incelemek için lütfen tıklayınız.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 oranında artarak 110 bin 538 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15 bin 881 konut satışı ve yüzde 14,4 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 10 bin 707 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile Ankara, 6 bin 025 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile İzmir izledi.

2019 yılı Ağustos ayında yapılan konut satışları, 2018’in aynı ayına göre yüzde 5,1 oranında bir artış yaşadı. Ziraat Katılım Bankası’nın Ağustos ayında hayata geçirdiği konut finansman oranlarındaki indirim kampanyası sektörümüzü hareketlendirdi. Sektör oyuncuları olarak bu şekilde gerçekleştirilen kampanyalar ile birlikte konut satışlarında yaşanan artışlar sevindirici. Hasanoğlu Şirketler Grubu olarak Ziraat Katılım Bankası’nın finansman oranlarında indirim kampanyasına BANU EVLERİ markalı projelerimizle destek olduk. Bu kampanya ile birlikte önümüzdeki aylarda bu yaşanan artışların hızla yükseleceğini düşünüyoruz.

Ağustos ayında yabancılara 3 bin 604 konut satıldı

Ağustos konut satış verilerine baktığımızda yabancıya konut satışlarında azalma yaşandığını görüyoruz. TÜİK’in Ağustos verilerine baktığımızda yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 azalarak 3 bin 604 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcıların yaz dönemi tatili için ülkelerine dönmesiyle satışlarda yaşanan azalmanın geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda yabancıya satış rakamlarının tekrar yükselişe geçecektir.

Tercihiniz geleceğinizin
güvencesi olsun.